شنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۳

اسکلت بتنی

پیمانکارسا سایتی تخصصی در زمینه مشاغل و نیازمندی های صنعت ساختمان می باشد.

اسکلت بتنی

۱۳۲ بازديد

اسکلت بتنی و سازه بتنی

ساختمان به عنوان یک بنای مستقل و پایدار که می تواند مشخصات و ویژگی هایی مانند: تعداد فضاهایی که دارای سقف هستند و کاربری متفاوت برای هر یک از آنها داشته باشد، با تکیه بر چهارچوبی ساخته می شود که اسکلت نامیده می شود ساختمانی را اسکلت بتنی می گوییم که در آن ستون ها، تیرهای اصلی و دیوار برشی که برای محافظت بنا در برابر نیروهای جانبی تعبیه میشوند، همگی از نوع بتنی باشند دو عامل ضریب تقلیل بار و ضریب افزایش بار در اسکلت بتنی به ترتیب به مقاومت بتن و فولاد و ترکیب بار اعمال می گردد.

اسکلت بتنی که در نهایت منجر به ساخت سازه بتنی خواهد شد دارای صلبیت بالایی است. به علت استفاده از آرماتور، قالب و بتن تازه، بخش های مختلف سازه را می توان در اندازه ها و ضرایب متفاوتی اجرا کرد در شرایط آب و هوایی مختلف و آتش سوزی مقاومت بالایی دارد و در صورتی که بدرستی اجرا شود حتی رطوبت نیز نمی تواند آن را دچار مشکل نماید و عمر بالایی دارد در اجرای آن از مصالحی مانند سیمان، شن؛ ماسه و فولاد(بصورت میلگرد) استفاده می شود که از لحاظ هزینه اسکلت بندی بتنی بصرفه است و به راحتی قابل دسترسی است.

همین دلایل سبب شده است که علیرغم اینکه در ساخت این نوع اسکلت، اجرای آرماتوربندی و همچنین قالب بندی امری زمانبر است. و نیاز به وجود آزمایشگاه مکانیک خاک جهت تست مداوم بتن در محل اجرا وجود دارد. اجرای اسکلت بتنی همچنان انتخاب اول بسیاری از اهل فن و متخصصان در صنعت ساختمان باشد.

اجرای اسکلت بتنی

اسکلت بتنی در اجرا، شامل ستون ها ست که مهمترین قسمت اسکلت هستند و بار اصلی ساختمان بر روی آنها است ستون ها می توانند به شکل های مختلفی مانند مربعی، مستطیلی، دایره ای یا چند ضلعی اجرا شوند. برای اینکه بعد از میلگرد گذاری و خاموت بندی ستون کوچک نشود و میلگردها در محور اصلی خود ثابت بمانند در هنگام اجرای ستون های اسکلت بتنی میلگردها را به اندازه ۴۰ برابر قطر میلگرد خم می کنند.

بعد از آرماتور بندی ستون ها و قسمت های مختلف نوبت به قالب بندی پی ها، قالب بندی ستون ها، قالب بندی تیرهای اصلی، قالب بندی سقف و بتن ریزی می رسد. سپس قالب ها بعد از گذشت زمان تقریبی ۲ تا ۴ هفته  باز می شوند و به این ترتیب اسکلت بتنی اجرا می شود در بحث طراحی بناها و سازه ها معمولا مقاومت بتن را ده درصد مقاومت فولاد در نظر می گیرند. همین امر سبب می شود که ابعاد تیرها و ستون ها در اسکلت بتنی بیشتر از سازه های فلزی باشد.

در نتیجه اسکلت بتنی رفتار سازه ای مناسبتری خواهد داشت و از سختی بالاتری برخوردار است.

برای مشاهده پیمانکاران اجرای اسکلت بتنی کلیک کنید.

استفاده از اسکلت بتنی

استفاده از اسکلت بتنی در صنعت ساختمان سازی کشورمان بسیار مرسوم است. با توجه به این نکته که صنعت فولاد، صنعتی گرانقیمت و ارزشمند محسوب می شود و مانند نفت از سرمایه های ملی کشور است ترجیح بر این است که از این ماده ارزشمند در ساخت سازه های خاص و یا در سایر صنایع بهره گرفته شود که منجر به شکوفایی و رشد اقتصادی شود.

با در نظر گرفتن عامل هزینه اولویت با صرفه جویی در مصرف فولاد و استفاده از اسکلت بتنی که در آن فولاد دارای مصرف کمتری به صورت میلگرد می باشد در سازه های ساختمانی است استفاده از اسکلت بتنی، از لحاظ هزینه اجرای اسکلت بندی بتنی و از جنبه اقتصادی و همینطور از نظر سازه ای بسیار بهینه تر و مقرون بصرفه تر است.

 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.